
CURSO DE BEBIDAS FERMENTADAS NATURAIS
Este curso ten como obxectivo coñecer e aprender os principios da fermentación, o uso de fermentos salvaxes e a preparación de refrescos botánicos únicos. Unha experiencia práctica, saudable e deliciosa que espertará os teus sentidos e a túa creatividade.
Dirixido: Afeccionados a cociña. Nivel INICIACIÓN
O equipo formativo: Soledad Saburido
Contidos do temario:
I. Introdución á fermentación: historia, tipos de fermentación, exemplos,
anécdotas.
II. Materiais e datos importantes.
III. A fermentación alcohólica.
IV. Os fermentos salvaxes, cultivos nai de flores e froitas.
V. A nai de xenxibre ou Ginger Bug, iniciador versátil para elaborar refrescos
caseiros.
VI. Elaboración de refrescos botánicos e frutais.
VII. Degustación
Duración: 5 Horas
Datas e horarios:
-
Sábado 29 de novembro de 09:30 a 14:30 h
Lugar:
- Parque Municipal de Monticaño (Pastoriza).
Custe:
- 25 € (inscrición) para os empadroados en Arteixo, clientes de SUMARTE e asimilados.
- 35 € (Inscrición Xeral)
Ao remate do curso cada participante levará as súas elaboracións.
Inscrición: Pinchar na seguinte LIGAZÓN.
15 prazas por orde de inscrición tendo prioridade os empadroados no concello de Arteixo e os clientes de Sumarte (Servicio Municipal de Augas e bici/rteixo).
As solicitudes que queden sen praza asignada, serán convocadas para a próxima edición de este curso.
MÁIS INFORMACIÓN: (De luns a venres de 8:00 a 15:00 h)
Oficina Sumarte: +34 981 65 90 90 – 900 830 888
Espazo Municipal Ecolóxico: +34 604 01 29 30
WhatsApp Sumarte: +34 698 193 000
E-mail: cursoseme@sumarte.gal