TALLER ELABORACIÓN E CATA DE CERVEXAS ARTESÁS
Neste taller aprenderás a crear a túa propia cervexa paso a paso, dende os ingredientes ata o embotellado. Remataremos cunha cata para gozar e compartir todos xuntos.
Dirixido: Afeccionados á gastronomía. Nivel INICIACIÓN
O equipo formativo: Marta Galán
Contidos do temario:
I. Entender o proceso de elaboración a cervexa e o papel de cada un dos seus ingredientes. Verémolos, tocaremos e cheiraremos para aprender a identificalos.
II. Entender o que define os diferentes estilos de cervexa e os seus matices. Que hai máis aló de «loura», «tostada», «negra» ou «trigo»?
III. Artesá e industrial Que é iso? Mito ou realidade?
IV. Nocións de cata e maridaxe simples para poder recoñecer os nosos gustos e preferencias.
V. Cata de 4 variedades de cervexa e 4 queixos para facer a experiencia máis completa.
Duración: 4 Horas
